© Walizki Jarek Kowalski

Prachtige historische stadjes

14 romantische plaatsen in Saksen

Toppers als Dresden, Leipzig en Chemnitz zijn heel bekend. Maar Saksen biedt ook vele kleinere historische stadjes. Bijvoorbeeld de porseleinstad Meissen, de zilverstad Freiberg, de Sorbische stad Bautzen, wijnstad Radebeul, de gedeelde stad Görlitz of Zwickau met zijn rijke autogeschiedenis. Dwaal door hun historische straten en geniet van het moois dat elk stadje te bieden heeft.

„Reizen maakt je sprakeloos, maar daarna vertel je vele verhalen”

Mooie stadjes langs de rivieren Elbe en Mulde

Deze prachtige vakantieregio strekt zich uit van het noordwesten tot het zuidoosten van Saksen. Het landschap en de bezienswaardigheden zijn heel afwisselend; beschermde uiterwaarden langs de rivieren en imposante kastelen langs de Mulde en Elbe.

Stadjes in de Oberlausitz

Oost-Saksen met zijn prachtige natuur is een populaire vakantiebestemming voor fietsers, wandelaars en watersporters. Tegelijkertijd biedt de Oberlausitz ook een enorme rijkdom aan culturele schatten, bijvoorbeeld langs de Via Sacra.

Stadjes in Erzgebirge en Vogtland

Het Vogtland in het zuidwesten van Saksen combineert een natuurrijk bergland met cultuur, waaronder het maken van muziekinstrumenten. Het uitgestrekte Erzgebirge, ook een wandelparadijs, staat bekend om zijn mijnbouwerfgoed en kersttradities.

De betoverende stadjes van Saksen in een oogopslag

Meer ideeën voor je reis

Bestel onze brochures