© Katja Fouad Vollmer

Leipzig Regio

Water, natuur en bezienswaardigheden

Perfecte combinaties

Leipzig heeft je veel meer te bieden dan alleen de mooie en bruisende stad. In de omgeving valt veel te zien en te beleven. Zo liggen in deze regio ruim 20 grote meren en waterwegen, middeleeuwse kastelen, historische kerken en romantische landschappen langs diverse rivieren. Dit is een geweldige omgeving voor wandelen, fietsen, varen en zwemmen. Je vindt in de compacte regio Leipzig alles dicht bij elkaar, zodat er volop combinatiemogelijkheden heden tussen het verkennen van de stad Leipzig en een scala aan activiteiten in de omgeving.

Stap op de fiets: de regio biedt een uitgebreid netwerk van fietsroutes, waaronder talrijke langeafstandsfietsroutes en regionale fietsroutes. Kies een traject op de Elberadweg, de Mulde-fietsroute, Obstland-route of het Viermeren-fietsnetwerk.

Reistips voor je bezoek:

  • "BurgenLandKlänge" is een reeks van ruim 100 evenementen met gevarieerde concerten. Ze vinden allemaal plaats op ongewone locaties, zoals een podium aan een meer of in het beroemde Slot Colditz. Je kunt hier unieke muzikale momenten verwachten!

  • Spanning op en in het water gegarandeerd in het Kanupark Markkleeberg. In dit wildwaterpark is een snel stromende rivier nagebootst voor een geweldige zwemervaring, raften, golfsurfen of bodyboarden.

  • Ook leuk om te doen in het Leipziger Neuseenland is een kanotocht, waarbij het uitzicht op het landschap langs de oevers van de meren betoverend is!

  • Het is heerlijk wandelen over de langeafstandsroute Lutherweg Sachsen. In het deel door deze regio loop je over heidegebieden, door bossen en kom je prachtige kastelen en kerken tegen.

  • Proef  op plaatselijke markten de beste producten van lokale bodem. Rondom Leipzig zijn diverse boerenmarkten te bezoeken. Hier worden de meest verse producten uit de regio aangeboden, evenals ambachtelijke kunstnijverheidsproducten. Tips: de markten bij Klooster Buch bij Leisnig, bij Kloosterkerk Grimma, in Delitzsch (avond) en in Rochlitz.

  • De regio Leipzig is rijk aan kastelen, burchten en kerken. Langs de rivieren staan diverse middeleeuwse kastelen, waaronder de Burcht Mildenstein in Leisnig, Kasteel Kriebstein, Slot Rochlitz en Slot Colditz.

Dingen om mee te nemen

Zwemspullen

Neem een ontspannen duik in één van de vele meren. Het strand aan de noordelijke oever van het meer van Cospuden is lokaal populair. Dit meer heeft kristalhelder water, een fijn zandstrand en tal van gelegenheden om lekker te eten en te drinken. Bovendien is er ook een pier die zwemplezier mogelijk maakt voor mensen met een lichamelijke beperking.