© Chemnitz von Oben CWE

Chemnitz.Zwickau. Regio

Industriecultuur & prachtige natuur

Spannende contrasten

Hou je van contrasten? Dan is de regio Chemnitz.Zwickau.Regio precies wat je zoekt. Hier combineert boeiend industrieel erfgoed met een prachtige natuur. Ruim 70 musea en unieke architecturale monumenten vertellen een belangrijk deel van het verhaal van de industrialisatie in Duitsland. Talloze kastelen, theaters en kunstcollecties in Chemnitz en Zwickau trekken cultuurliefhebbers naar beide steden, terwijl de groene kant van deze omgeving heerlijk op de fiets of te voet is te ontdekken. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes, bijvoorbeeld langs de idyllische rivier de Mulde.

Bezienswaardigheden in Chemnitz.Zwickau.Regio

 • August Horch Museum Zwickau

  Wist je dat het stadje Zwickau vroeger behoorde top de topcentra van de auto-industrie in Duitsland? In 1904 legde August Horch hier de basis voor de autoproductie in Saksen en voor wat later het merk "Vorsprung durch Technik" werd. Bijna 100 jaar autoproductie is hier te zien: Audi, DKW, Horch, Auto Union en ook de Sachsenring Trabrant!

 • Robert Schumann Haus Zwickau

  Eén van de grootste Duitse componisten, Robert Schumann, werd op 8 juni 1810 geboren in Zwickau. Muziekliefhebbers kunnen zijn geboortehuis met museum bezoeken. Compleet met het originele meubilair geeft het een prachtig tijdsbeeld over het leven van de beroemde componist .

 • „Neue Welt“ Zwickau

  Een speciale muzieklocatie: de in 1903 geopende concertzaal "Neue Welt" in Zwickau. Het gebouw in Art Nouveau-stijl is charmant en heeft een mooie akoestiek. Op de concertagenda staan ook wereldberoemde orkesten en ensembles.

 • Saksisch Industriemuseum Chemnitz

  Het Saksisch Industriemuseum bestaat uit vier verschillende locaties, waaronder een textielfabriek en een tinmijn. Hier maak je kennis met de rijke industriële geschiedenis van Saksen. Bekijk indrukwekkende machines, historische auto’s en krijg een indruk over het dagelijks leven van de mensen aan het begin van de industrialisatie tot het heden.

 • Chemnitz stadscentrum

  Het stadscentrum van Chemnitz is een eldorado als je van architectuur houdt. Er staan diverse gebouwen die designprijzen kregen en het centrum biedt een scala aan mogelijkheden om te winkelen, kunst te ontdekken en te genieten van eten en drinken.

Op zoek naar activiteiten in de natuur? De Chemnitz.Zwickau.Regio  biedt veel…

 • … Wandelen

  Van een rivierwandeling tussen Glauchau-Penig tot een wandelroute in de voetsporen van de protestantse hervormer Maarten Luther - er is hier veel te doen!

 • … Fietsen

  Wat dacht je van fietsen langs de rivier de Pleisse? Hier is van alles te zien over het industriële verleden, maar ook fraaie rivierbeddingen en romantische dorpjes.

 • … Kajakken

  De rivier de Mulde bij Waldenburg is perfect voor kajaktochten!

 • … Zwemmen

  De vele meren in deze regio; dat is zwemmen in natuurwater op zijn best.

 • Tip: Voor een relaxte wandeling door prachtige kasteeltuinen is Slot Wolkenburg in Limbach een aanrader.