Steden & stadjes

Ontdek de mooiste plaatsen in Saksen

City trips van groot tot klein

In Saksen zijn door de eeuwen heen  prachtige steden en stadjes ontstaan. Naast toppers als Dresden, Leipzig en Chemnitz zijn er diverse gezellige historische stadjes te bezoeken. Bijvoorbeeld de porseleinstad Meissen, de zilverstad Freiberg, de Sorbische stad Bautzen, de geelde stad Görlitz of de stad Zwikau met zijn rijke autogeschiedenis. Elke plaats heeft zijn eigen uitstraling en unieke charme. Ontdek het zelf!

 

„Een kleine reis is voldoende om jezelf en de wereld te vernieuwen.”
Marcel Proust

Kijk hier voor de perfecte city trip

  • Wat dacht je van een combinatie tussen wandelen door prachtige landschappen, langs historische gebouwen en mooie stadjes, aangevuld met een goed glas wijn? Dan zijn de stadjes en locaties langs de Saksische Wijnroute aan de Elbe precies wat je zoekt. Bijvoorbeeld Meissen, dat wordt beschouwd als de bakermat van Saksen, het stadje Torgau of het wijncentrum Radebeul.

  • Als je meer wilt weten over de boeiende mijnbouwgeschiedenise van het Erzgebirge, bezoek dan de charmante bergstadjes Freiberg, Annaberg-Buchholz en Schwarzenberg.

  • Voor een geweldige combinatie tussen cultuur en natuur is de regio Oberlausitz in Saksen een aanrader, hier liggen historische stadjes als Kamenz, Bautzen, Zittau en Görlitz. De omgeving van deze stadjes is bijzonder natuurrijk en het is er ideaal voor wandelen, fietsen en watersport.

  • Houd je van klassieke muziek, beeldende kunst en tradities van vakmanschap? Bezoek Zwickau, geboortestad van componist Robert Schumann en de stad waar Horch met Audi begon, of  Plauen in het Vogtland, dit stadje staat werd wereldwijd bekend om het  hoogwaardige kantwerk van de lokale textielindustrie.

  • Zoek je een stadsbestemming waar het genieten is van het goede leven, lekker eten en drinken, gekoppeld aan cultuur, architectuur en kunst van wereldklasse? Dan is de Saksische hoofdstad Dresden een 'must see' voor je.

  • Voor een supermix tussen geschiedenis, cultuur, creatieve geesten en jong dynamisch, raden we je Leipzig van harte aan.

  • Chemnitz is de derde stad van Saksen. Neem een kijkje er ervaar alvast hoe deze stad zich voorbereidt op het zijn van Culturele Hoofdstad van Europa 2025. Hier vind je interessant industrieel erfgoed, grote musea en architectuur van het einde van de 19e tot het begin van de 20e eeuw.