© Holger Stein Fotografie

Veel winkelplezier in Saksen

Gevarieerd winkelaanbod

Compacte stadscentra, warenhuizen, klassieke winkelpassages, bijzondere winkeltjes en boetieks. Het winkelaanbod bevindt zich vaak in mooie straten en de shops bieden een eigen assortiment. Winkelen in Saksen geeft je veel shoppingplezier. Van luxe producten als Meissen porselein en Glashütte horloges, lokale lekkernijen en bijzondere wijnen, handgemaakte kunstnijverheidsartikelen uit Saksen tot internationale topmerken.

 

Winkelen in Dresden

Dresden is een waar shoppingparadijs. In de Altstadt zijn veel winkels te vinden in Prager Strasse, Altmarkt en Wilsdruffer Strasse. Twee grote winkelcentra in het centrum zijn Altmarktgalerie en Centrum-Galerie. In de Königstrasse en rond Neumarkt vind je chique boetieks, winkels met Saksische kunst en kunstnijverheid, galeries, boekantiquariaten en antiekwinkels. Op de andere Elbe-oever, in de hippe wijk Dresden Neustadt, zijn in de Kunsthof-Passage zowel winkeltjes als kunstgaleries te vinden. Voor trendy winkels met eigenzinnige en unieke producten is Äussere Neustadt een aanrader.

 • Ruim 900.000 vierkante meter winkeloppervlak
 • Winkelcentrum Altmarktgalerie: 200 winkels, restaurants en cafés
 • Centrum-Galerie: 52 winkels, 9 restaurants en cafés

Winkelen in Leipzig

In de beroemde winkelpassages van Leipzig wordt shoppen een ware belevenis. Elegante binnenplaatsen en overdekte passages vormen een uniek winkelsysteem. Sommige bestaan al 500 jaar en de opzet in Leipzig is uniek in Europa. Ongeacht het weer buiten, je loopt altijd droog tijdens het winkelen in Leipzig. Flaneer door de historische Mädler Passage en bezoek het iconische restaurant "Auerbachs Keller" (beroemd gemaakt door Goethe). Ook in Speck's Höfe, Brühl Arcade, Städtisches Kaufhaus, de Zalando-outlet en andere grote warenhuizen vinden shoppingliefhebbers veel van hun gading.

•  Tip: Leipzig Centraal is het grootste kopstation van Europa. In dit schitterende station uit 1915 zijn naast treinperron's ook honderden winkeltjes en eetgelegenheden te vinden.

Winkelen in Chemnitz

Chemnitz was ooit het belangrijkste industriële centrum van Duitsland. Tegenwoordig is het de "Stad van het Moderne". Het stadscentrum is rijk aan nieuwe winkels, warenhuizen en winkelgalerijen, waaronder Chemnitz Center, Sachsen Allee, Roter Turm en Glaspalast, de laatste is een opvallend ontwerp van de Duits-Amerikaanse architect Helmut Jahn.

•  Tip: Als je gaat winkelen in dasTietz, heb je de kans om een ​​origineel, 290 miljoen jaar oud, versteend bos te bewonderen!

Topsouvenirs uit Saksen om mee naar huis te nemen

 • Wijnen uit de Elbevallei in Saksen

 • Dresdner Stollen®: de originele kerssttollen met het gouden keurzegel - te koop van september t/m december

 • Mosterd uit Bautzen: De populairste mosterd van Duitsland, het heeft een kenmerkend vleugje mierikswortelnoot in de smaak.

 • Saksen heeft veel lokale bierbrouwerijen, twee grotere zijn Radeberger and Wernesgrüner

 • Dominosteine: de met chocolade overgoten 'dominostenen' zijn een recept uit Dresden en een geliefde zoetigheid in de kerstperiode.

 • Nudossi: beroemde noten-nougatpasta uit Saksen voor op brood.

 • Russisch brood: unieke, lettervormige koekjes

 • Plauen kantwerk: borduurkunst uit Plauen

 • Herrnhut sterren: artistiek gevouwen kerststerren uit Oberlausitz.

 • Kunstzinnig houtsnijwerk uit het Ertsgebergte: charmante notenkrakerpopppetjes, bloemenmeisjes,  engeltjes, kerstpiramides en kaarsbogen.

 • Meissen porcelain®: schitterende creaties uit porselein voorzien van het beroemde logo met de gekruiste blauwe zwaarden, het oudste nog in gebruik zijnde handelsmerk ter wereld.

 • De allerbeste Duitse horloges: een handgemaakt horloge uit Glashütte is een waar sieraad voor elke pols.

Shopping Outlets & Koopjes

Ben je gek op koopjes? Met meer dan 30 outletwinkels, warenhuizen en fabrieksoutlets biedt Saksen je veel keus. Hier vind je merken en luxe artikelen tegen scherpe prijzen. Van speelgoed tot mode. Om een paar merken te noemen: Villeroy & Boch in Torgau, DeBeukelaer in Wurzen, Möve/Frottana in Großschönau of Birkenstock in Görlitz. In Leipzig vind je in het stadscentrum een grote Zalando outlet. Er zijn ook twee Meissen porselein outlet winkels, een in Meissen en een andere in Dresden. Kortom, volop mogelijkheden voor de ware koopjesjager.