© Philip Ruopp

Mountainbike avonturen in Saksen

Kippenvelmomenten gegarandeerd

Saksen heeft veel spannende tracks te bieden aan enthousiaste mountainbikers: smalle paden, uitgestrekte bossen en prachtige bergtoppen. Zo is er het TrailCenter Rabenberg of de mountainbikemarathon in Seiffen. Ook bijzonder is de ‘jumpline’ in de Bikewelt Schöneck of de ongeëvenaarde Stoneman Miriquidi bij Oberwiesenthal met enkele van de beste tracks in Duitsland. Je kunt met je bike in het Erzgebirge, het Vogtland en het Zittauergebirge steile hellingen en indrukwekkende rotsformaties verwachten. Er zijn niveaus voor beginners en zeer ervaren fietsers, maar er zitten voor iedereen de nodige kippenvelmomenten bij!

Top MTB-tracks in Saksen

TrailCenter Rabenberg

Het eerste singletrailpark van Duitsland

Dit centrum in de omgeving van Rabenberg is de plek voor eindeloze singletrails! Naar Schots model lopen de goed bewegwijzerde tracks over vijf circuits in een routenetwerk van 50 km. Hier beleef je gegarandeerd veel mountainbikeplezier en een prima routebewijzering. Of het nu gaat om een ​​eenvoudig en kort rondje met het gezin, een beginners- of een dagtocht - bij Rabenberg TrailCenter is alles mogelijk. Alle leeftijden en fietsniveaus vinden op dit natuurlijke terrein de juiste singletrail met altijd actievol rijden. De trails met de namen Peak Orbiter, Border Trail of Two Mountains, hebben lengtes variërend van 6 tot 26 kilometer en gaan tot 880 meter hoogte.

Blockline

Avonturen op de mountainbike voor de hele familie

De avontuurlijke mountainbikeroute BLOCKLINE ligt in de driehoek tussen Seiffen, Mulda, Altenberg en Holzhau. In dit bosrijke gebied zijn drie grote ronden te rijden over 140 km. Ze zijn opgedeeld in 15 etappes en bieden fietsplezier voor de hele familie (leeftijd vanaf 8 jaar). Je rijdt door een prachtig landschap met adembenemende vergezichten, groene bergweiden, stromende beekjes en grillige rotsformaties.

© TMGS / Manuel Rohne

Stoneman Miriquidi

2 landen, 9 toppen, 4.400 hoogtemeters

Er is maar één Stoneman in Duitsland. En die is te vinden in het Erzgebirge! 

Moutainbike legende Roland Stauder realiseerde bij Oberwiesenthal het spannende Stoneman Miriquidi traject. Je tocht over 160 kilometer gaat door twee landen, over 9 toppen en je klimt in totaal 4.400 hoogtemeters, inclusief de Fichtelberg (de hoogste berg in Saksen). Dit alles in een prachtig natuurgebied met dichte bossen. Naast het natuurschoon liggen op de route ook diverse bezienswaardigheden om nader te ontdekken. Het is een belevenistocht voor de echte liefhebber.

Bikewelt Schöneck

Hier leer je vliegen met de mountainbike

Deze fietswereld laat het hart van mountainbikers sneller kloppen. De Bikewelt Schöneck trekt sinds 2015 MTB-fans naar het prachtige Vogtland. Deze beleveniswereld biedt uitdagende afdalingen, een easy flow-trail en adembenemende springlijnen. De Schöneck-fietswereld belooft actie voor alle mountainbikers. Er zijn vijf afdalingen met in totaal 265 km tracks. De makers werden geïnspireerd door de legendarische A-Line in Whistler, Canada. Het resultaat is de geboorte van een nieuwe mountainbikelegende met maar liefst 34 sprongen. Dit grote oefengebied biedt beginners en gevorderden een ideale omgeving om de vaardigheden te verbeteren en vooral ook om te genieten.

„Bikewelt Schöneck is de perfecte uitvalsbasis voor een fietsweekend, ook voor families! Er zijn routes voor beginners en professionals, voor elke leeftijd biedt de Bikewelt een geweldige ATB-ervaring.”
Andre Wagenknecht (CUBE Factory Pilot)