Familievriendelijke accommodatie

Hotels, vakantieparken, campings, vakantiehuizen & meer

Keurmerk voor kindvriendelijke accommodatie

Hotels, vakantieparken, recreatiewoningen, Bed & Breakfast adressen, jeugdherbergen of campings: in Saksen beschikken veel accommodaties over het speciale keurmerk ‘familie- en kindvriendelijk’. Het keurmerk is herkenbaar aan het logo ‘Familienurlaub in Sachsen’. Het is een duidelijk signaal dat de wensen van bezoekers met kinderen hier de hoogste prioriteit hebben.

Tip: zoek een accommodatie in één van de vele gezinsvriendelijke bestemmingen. Deze locaties in Saksen zijn ingesteld op kinderen en bieden hiervoor speciale faciliteiten. Ook zijn er diverse stadjes en dorpen die als geheel zijn gecertificeerd met dit familievriendelijke keurmerk.

Auf der linken Hälfte ist das Ahorn-Hotel am Fichtelberg zu sehen. Auf der anderen Seite erstrecken sich die Landschaft und die Orte des Erzgebirges.
Fichtelberg Ahorn-Hotel

Hotels & Vakantieparken

Comfort voor alle leeftijden

Je zoekt een accommodatie met goede kinderopvang en een compleet vakantie-aanbod voor de hele familie? De familiehotels en vakantieparken in Saksen zijn dan een goede keus. Terwijl de kleintjes zich vermaken in kinderclubs, speelgroepen of zwembaden met toezicht, kunnen de ouders of andere familieleden zelf actief met sporten, wandelen of wellness. Relaxen kan natuurlijk ook vanuit de luie terrasstoel.

Diverse van deze eigentijdse hotels en vakantieparken bevinden zich op de mooiste plekjes van Saksen. De wensen van gezinnen hebben altijd de hoogste prioriteit, waaronder comfort, kindvriendelijke kamers, speciaal opgeleid personeel en gezonde voeding. Het certificaat ‘Familievakantie in Saksen’ garandeert de hoogste kwaliteitscriteria. Het keurmerk is herkenbaar aan het Familienurlaub in Sachsen-logo. De juiste reisvoorwaarden zijn hier ingevuld, nu is het tijd om te gaan genieten.

 

Hotelletjes & kleinschalige accommodaties

Individuele beleving

Zijn grote hotels niets voor jou? Kies dan voor een kleinschaliger, persoonlijk getinte, accommodatie. En die zijn er ook volop in Saksen. Denk aan hotelletjes en accommodaties met een beperkt aan aantal kamers. Deze locaties liggen vaak midden in de natuur, met volop wandelmogelijkheden, sporten en andere recreatieve activiteiten in de buitenlucht.

Deze adressen beschikken over het speciale keurmerk ‘familie- en kindvriendelijk’. Het keurmerk is herkenbaar aan het logo ‘Familienurlaub in Sachsen’. De wensen van gezinnen hebben altijd de hoogste prioriteit, waaronder kindvriendelijke kamers, speelfaciliteiten en goed opgeleide medewerkers. Het keurmerk is een duidelijk signaal dat de wensen van bezoekers met kinderen hier de hoogste prioriteit hebben.

 

Eine grüne Landschaft mit einigen Häusern und den Wohlfühlbergen in Markneukirchen im Vogtland.
Markneukirchen Wohlfühlberge
Rote und blaue Ferienhäuser stehen auf einer Wiese am Bierwiesenteich im Erzgebirge.
Bierwiesenteich Feriensiedlung

Vakantiewoningen & huisjes

Je eigen thuis

Liever met de kinderen verblijven in een vakantiewoning? Dan vind je diverse recreatie- en vakantiewoningen in Saksen. Ook deze woningen kunnen beschikken over het speciale keurmerk ‘familie- en kindvriendelijk’. Het keurmerk is herkenbaar aan het logo ‘Familienurlaub in Sachsen’. De wensen van gezinnen hebben altijd de hoogste prioriteit, waaronder gezinsvriendelijke kamers en een beheerder die ingesteld is op de komst van reizigers met kinderen.Liever met de kinderen verblijven in een vakantiewoning? Dan vind je diverse recreatie- en vakantiewoningen in Saksen. Ook deze woningen kunnen beschikken over het speciale keurmerk ‘familie- en kindvriendelijk’. Het keurmerk is herkenbaar aan het logo ‘Familienurlaub in Sachsen’. De wensen van gezinnen hebben altijd de hoogste prioriteit, waaronder gezinsvriendelijke kamers en een beheerder die ingesteld is op de komst van reizigers met kinderen.

 

Campings

Overnachten in de buitenlucht

Kamperen met de familie is ideaal. Zeker in Saksen, want door het semi-continentale klimaat met warme zomers het een heerlijke kampeerbestemming. Een standplaats in de bergen/bossen, bij een rivier/meer of in de omgeving van mooie steden als Dresden of Leipzig? Er zijn volop kampeermogelijkheden en veel campings zijn ingesteld op de ontvangst van kinderen.

De kampeeradressen bieden van alles voor een geslaagde familievakantie. Zwemmen, wandelen, buiten spelen en een activiteitenprogramma gericht op kinderen én volwassenen. Er is keuze uit 5-sterrenaccommodatie of campingplaatsen met basisvoorzieningen. Welke je ook kiest, ze ontvangen graag kampeerders met kinderen.

 

Der Campingplatz Gunzenberg von oben. Daneben sieht man die Talsperre Pöhl.
Gunzenberg Campingplatz
Die Jugendherberge Johanngeorgenstadt von außen fotografiert. Man sieht eine große Terrasse und das Gebäude.
Jugendherberge Johanngeorgenstadt in Nahaufnahme

Jeugdherbergen en jeugdvakantie-adressen

Uitstekende prijs/kwaliteit

In Saksen slapen hoeft niet duur te zijn. Als je op zoekt bent naar adressen met aantrekkelijke overnachtingsprijzen, dan zijn de jeugdherbergen en jeugdvakantie-adressen een prima keus. Ze bieden een geweldige prijs/kwaliteitverhouding en de faciliteiten zijn van een goed niveau. Diverse jeugdherbergen zijn te vinden in historische gebouwen, waaronder Slot Colditz en de oude brandweerkazerne in Plauen. Deze adressen staan open voor jongeren en gezinnen met kinderen.

Of je met een paar kinderen reist, of met een hele club, de mogelijkheden zijn groot. Afhankelijk van de bestemming kun je kamers reserveren in een natuurrijke omgeving, bij een stad of zelfs een combinatie tussen beide. Vaak worden er verschillende activiteitenprogramma's georganiseerd: in groepsverband of onder begeleiding van een gids/instructeur. Teamgeest, gezelligheid en een gezonde levensstijl inbegrepen. Plezier bij het kampvuur of de discotheek ook.

 

Enkele criteria

Overzicht

Gecertificeerde kindvriendelijke accommodaties