Pirna

Poort tot nationaal park Sächsische Schweiz

Pirna: een fotogenieke vakantieplek

Pirna is de mooie toegangspoort tot het Elbsandsteingebirge en het nationale park Sächsische Schweiz. Dit aantrekkelijke stadje aan de Elbe kwam tot grote bloei dankzij de winning van zandsteen (Elbsandstein) uit het gebergte. Deze fraaie plaats is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven en heeft kunstzinnige herenhuizen, gepleisterde steegjes en markante binnenplaatsen. Blikvangers aan het marktplein zijn het raadhuis, de St. Marienkerk en het Canaletto-huis.

Pirna is een mooi plaatsje om te verkennen, evenals de natuurrijke omgeving. Zo komt de bekende meerdaagse wandelroute Malerweg langs Pirna, evenals de Elberadweg, de bekendste fietsroute van Duitsland. Vlakbij Pirna ligt de imposante vesting ‘Königstein’ op een hoog rotsplateaus. Deze fortificaties bieden een adembenemend uitzicht op het nationale park.

„Muziek is een tweede openbaring van de wereld, het is het onuitsprekelijke, klinkende mysterie van het bestaan.”
Richard Wagner, Duitse componist, 1813-1883

48 uur in Pirna

Mooie gebouwen, boeiende musea en culinaire verrassingen, zoals het Eierschecke-gebak bij ‘Ilses Kaffeestube'. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden, dingen om te doen en insidertips voor een lang weekend in Pirna!

 

Insider tips

  • Canalettoweg: een wandelroute vol afwisseling. Onder het Slot Sonnenstein heb je een prachtig uitzicht op de wijngaarden, daarna gaat het door de Schifftorvorstadt, het oudste deel van de stad Pirna.

  • Tom Pauls Theater - Een modern podium in het historische gebouw met 180 zitplaatsen voor theater, cabaret, lezingen en concerten. De acteur en cabaretier Tom Pauls toont er zijn beste programma's.

  • Baroktuin van Großsedlitz - Met zijn 150 sinaasappelboompjes, ruim 60 bijzondere sculpturen uit zandsteen, waterpartijen en kleurrijke bloemenborders, behoort het tot de mooiste tuinen van Duitsland.