Schitterende parken & tuinen in Saksen

Groene vingers inbegrepen

Statige paleisparken, prachtige tuinen, grote stadsparken in Dresden en Leipzig of de uitgestrekte landschapstuinen in Bad Muskau (UNESCO-werelderfgoed). Veel Saksen hadden ‘groene vingers’ en drukten hun stempel op de omgeving. De tuinen en parken hebben hun eigen charmes en kenmerken. Ideaal om te voet of per fiets te ontdekken.

Muskau Park / Park Mużakowski

Prins Hermann von Pückler-Muskau was een bijzonder persoon. Hij was een scherpzinnig schrijver met een vrijdenkende geest. Tijdens een bezoek aan Engeland werd de prins geïnspireerd door de kunst van het tuinieren. Hij bleek op tuingebied een ware autodidact te zijn en creëerde in Bad Muskau vanaf 1815 een enorm landschapspark in voornamelijk Engelse stijl. De tuinen bleven bestaan, maar werden in 1945 gescheiden door de nieuwe grens tussen Duitsland en Polen. Pas na het einde van de Koude Oorlog kon het park weer hersteld en verbonden worden. Het mooie park verbindt de mensen opnieuw, passend bij de geest van de kosmopolitische grondlegger Von Pückler-Muskau. Het landschap is zo bijzonder dat het in 2004 op de werelderfgoed werd geplaatst.

Baroktuin Grosssedlitz

De baroktuin Grosssedlitz, gelegen ten zuidoosten van Dresden, werd in de 18e eeuw aangelegd door minister Christoph August von Wackerbarth. Dat deed hij voor zichzelf, maar zijn koning, Augustus de Sterke, nam de locatie later over. Het schitterende geheel wordt beschouwd als een prachtig voorbeeld van de Franse formele tuinstijl. De locatie dankt er de bijnaam het "Versailles van Saksen" aan. Het terrasvormige terrein werd door de leden van het hof van Dresden gebruikt voor hun festiviteiten en partijen. Nog altijd genieten bezoekers van prachtige gebouwen, waaronder oranjerieën, speelse trappen, waterpartijen, zandstenen sculpturen, decoratieve vazen ​​en exotische planten. Plus 400 groten planten in potten. Het geheel is een geweldige tuinervaring!

Baroktuin Grosssedlitz feiten:

2

hectare

2

oranjerieën met 100 sinaasappelbomen

60

sculpturen

Slot Pillnitz paleis en park

Slot Pillnitz ligt schitterend aan de Elbe net buiten Dresden. Dit mooie paleis met grote tuinen was de zomerresidentie van de Saksische koninklijke familie en een populaire locatie voor grote feesten. Het geheel bestaat uit een barokke lusttuin, Engelse tuin, Chinese tuin en een paleis met Chinese stijlinvloeden. Het paleisterrein is gebouwd in de 18e eeuw in opdracht van koning Augustus de Sterke. In het park staan meer dan 2.000 bomen en struiken, ruim 600 potplanten, kastanjelanen en een twee eeuwen oude Japanse camelia. Mis de rode gondel niet die door de koning werd gebruikt om op over de Elbe te varen tussen Pillnitz en het Residentieslot in Dresden. Ook jij kunt naar het slot varen; stap aan boord van een klassiek raderenstoomschip van de rederij Sächsische Dampfschiffahrt.

#Visitsaxony

© 2020 Testcopyright