© David Pinzer Fotografie, Staatliche Kunstsammlungen Dresden/David Pinzer

Museum voor Saksische volkskunst met marionettentheater (Jägerhof) - Kunstcollecties van de staat Dresden

Enige feiten

Van virtuoos tot naïef - het historische Jägerhof herbergt een unieke collectie poppentheater in een sfeervolle omgeving.

Het museum presenteert de hele rijkdom van de Saksische volkskunst. Naast oude tradities zijn er ook nieuwere en meer recente werken te zien uit de grensgebieden tussen dagelijks leven en kunst. Daartoe behoren kunstzinnige weefdrukken en borduurwerken uit de Lausitz, beschilderde rustieke meubels, houtsnijwerk uit het Ertsgebergte, prachtige Sorbische klederdrachten en betoverend kantwerk uit het Vogtland. Kinderogen glinsteren bij de ongewoon gevarieerde collectie historisch speelgoed. Het hoogtepunt van de tentoonstelling bevindt zich op de bovenste verdieping.


Een van 's werelds grootste en belangrijkste collecties poppentheater laat het poëtische, dramatische, magische en komische potentieel zien van het over het algemeen onderschatte poppentheater. De tentoongestelde stukken bevatten enkele schatten die alleen in Dresden te zien zijn, zoals het 200 jaar oude mechanische Theatrum Mundi, dat wielen, zwengels en riemen gebruikt om kleine figuren en uitvoerig beschilderde achtergronden tot leven te brengen en het publiek te betoveren.

Contactpersoon

Museum voor Saksische volkskunst met marionettentheater (Jägerhof) - Kunstcollecties van de staat Dresden
Köpckestraße 1
01097 Dresden
Deutschland

Contactpersoon:
Tel.: +49 (0) 351 49142000
Fax: +49 (0) 351 49142001
E-Mail:
Website: www.skd.museum

    Goed om te weten

    Voor mijn verdere planning:

    Dit kan ook interessant zijn