© S. Rose Fotografie

Kasteel Colditz

Enige feiten

Een verloren plek komt tot leven. Maak een emotionele reis door de tijd met een interactief tablet!

Krijgsgevangenkamp, krankzinnigengesticht, ziekenhuis: Kasteel Colditz bij Leipzig kijkt terug op een bewogen geschiedenis. Ooit was het een prachtig jachtslot, later een symbool van het verlangen naar vrijheid. De ongerestaureerde staat van veel kamers geeft de plek een uniek verloren plaats-karakter. Het kasteel staat al jaren leeg, maar de muren herbergen eeuwen van geheimen. Vanaf 17 april 2024 worden ze weer tot leven gebracht met de "HistoPad" tabletgids.
Bezoekers maken kennis met het renaissancepaleis van Frederik de Wijze in de 16e eeuw en betreden digitaal de ooit statige kamers. De periode van de Tweede Wereldoorlog, toen Colditz Castle een krijgsgevangenkamp was voor hoge officieren van de westerse geallieerden, wordt ook tot leven gebracht. Gasten leren meer over de creatieve ontsnappingspogingen van de gevangenen en kunnen op een ervaringsstation testen of het hen zou zijn gelukt om met behulp van een zweefvliegtuig uit kasteel Colditz te ontsnappen. Het is ook mogelijk om met een tablet op schattenjacht te gaan. Hedendaagse getuigenverslagen brengen het hospitaalhoofdstuk van Colditz weer tot leven. De interactieve kasteeltour bezorgt je gegarandeerd kippenvel!

Kasteel Colditz. Wij brengen de geschiedenis tot leven.
Kasteel Colditz herbergt de "Colditz Classic"-Konzerte auf einem Blüthner-Flügel statt. De organisator is Stadt, Land, Schloss gGmbH. De concerten maken deel uit van het merk "BurgenLandKlänge".

Contactpersoon

Staatliche Schlösser Burgen und Gärten GmbH
Schlossgasse 1
04680 Colditz
Deutschland

Contactpersoon:
Tel.: +49 (0)34381 55151
E-Mail:
Website: www.schloss-colditz.de/en/home

    Goed om te weten

    Voor mijn verdere planning:

    Dit kan ook interessant zijn