© Staatliche Kunstsammlungen Dresden

Historisch groen gewelf - Kunstcollecties van de staat Dresden

Enige feiten

Pracht, praal, pracht - het Historische Groene Gewelf in het Koninklijk Paleis van Dresden is een fascinerende juwelenkist van Augustus de Sterke.

Schatten waar je ook kijkt. Het historische Groene Gewelf in het Koninklijk Paleis van Dresden is een perfecte reconstructie van de schatkamer van de beroemde Saksische keurvorst Augustus de Sterke. Samen met het Nieuwe Groene Gewelf vormt het een van de rijkste schatkamers van Europa - en het is zonder twijfel een van de absolute hoogtepunten van de bezienswaardigheden in Dresden.


Wie van tevoren een van de beperkte kaartjes heeft bemachtigd, kan unieke kunstwerken bekijken voor spiegelende displaywanden op vergulde consoles in een barokke omgeving. En dit alles in perfecte harmonie met de indrukwekkende architectuur en het interieurontwerp. Ongeveer 3.000 meesterwerken van juwelen en goudsmeedkunst en schatten gemaakt van amber, ivoor, edelstenen vaten en uitgebreide bronzen beeldjes kunnen hier worden bewonderd. Eén bezoek is echter niet genoeg om alle pracht en praal in je op te nemen.

Contactpersoon

Historisch groen gewelf - Kunstcollecties van de staat Dresden
Taschenberg 2
01067 Dresden
Deutschland

Contactpersoon:
Tel.: +49 (0) 351 49142000
Fax: +49 (0) 351 49142001
E-Mail:
Website: www.skd.museum

    Goed om te weten

    Voor mijn verdere planning:

    Dit kan ook interessant zijn