© Daniel Bahrmann

Albrechtsburg Castle in Meissen

Enige feiten

Kasteel Albrechtsburg in Meissen - het oudste kasteel van Duitsland - is een architectonisch meesterwerk met een schat aan schatten binnenin.

Majestueus troont het boven de rivier de Elbe en getuigt het van een bewogen geschiedenis - de laatgotische Albrechtsburg Meissen. Ooit gebouwd als kasteel en machtscentrum van de Mark van Meissen, werd het een prestigieus woonpaleis in het middeleeuwse hertogdom Saksen.


Dus een kasteel in naam, maar toch een paleis? In de permanente tentoonstelling "Albrechtsburg Meissen. Dat is de hoogte!". Op alle verdiepingen van het monument van Meissen kun je in vijf belevingswerelden door de geschiedenis van het kasteel dwalen en architectuur, reizende schilderijen en het eerste Europese porselein ontdekken.


De klim naar boven wordt in meerdere opzichten beloond: een wandeling door de romantische steegjes van de oude binnenstad van Meissen is een lust voor het oog. Eenmaal boven wachten het kasteel, de statige kathedraal en een prachtig uitzicht over de stad en de Elbevallei. De groene kant van de kasteelheuvel kan worden verkend op het "Bovenste Promenadepad".

Contactpersoon

Albrechtsburg Castle in Meissen
Domplatz 1
01662 Meißen
Deutschland

Contactpersoon:
Tel.: +49 (0) 3521 47070
Fax: +49 (0) 3521 470711
E-Mail:
Website: www.albrechtsburg-meissen.de

Goed om te weten

Voor mijn verdere planning: