Autocultuur in Saksen

Iconische automerken

Wat hebben klassieke Audi’s en Trabanten gemeen? Ze komen uit dezelfde fabriek in Zwickau. Hier startte ingenieur August Horch in 1909 met het merk Audi. Hij legde de basis voor een florerende automobielindustrie in Saksen, die ook merken voortbracht als DKW en Horch. Maar er is meer dan een rijk autoverleden, vandaag de dag komt circa één op de acht in Duitsland gebouwde auto's uit Saksen. Met vijf auto- en motorfabrieken en talloze leveranciers is Saksen een belangrijk knooppunt in de automobielindustrie. Er wordt een nieuwe geschiedenis geschreven met grote innovaties in e-mobiliteit. Diverse locaties kun je bezoeken. Ervaar hier hoe een moderne elektrische auto wordt gemaakt!

 

Feiten over auto's in Saksen

2.2 miljoen

mensen hebben sinds 2001 een bezoek gebracht aan de 'Transparante fabriek' van Volkswagen in het centrum van Dresden

Circa 160

auto's en voertuigen staan tentoongesteld in het August Horch Museum in Zwickau

95.000

mensen werken tegenwoordig in de automobielindustrie in Saksen

„Ik heb er altijd naar gestreefd om uitsluitend sterke en goede auto's te bouwen.”
August Horch (1868 -1951), Duits autopionier en grondlegger van de merken Horch en Audi

Genieten voor autoliefhebbers: automusea in Saksen

  • Het August Horch Museum is gevestigd in de voormalige Audifabrieken in Zwickau: Ontdek de pioniersgeest van ruim 115 jaar autogeschiedenis in Zwickau op de permanente en speciale tentoonstellingen.

  • De Stern Garages behoren tot de oudste nog bestaande parkeergarages met verdiepingen in Duitsland.De parkeerldekken bieden een passend decor aan het Saksische Autombielmuseum in Chemnitz met ongeveer 200 exposities van meer dan 70 automerken.

  • Heb je een voorkeur voor tweewielers? Het Motoren en motorfietsenmuseum in Slot Augustusburg heeft één van de grootste collecties motoren van Europa.

  • Dresden Verkehrsmusuem is de plek voor een tijdreis langs allerlei transportmiddelen: treinen, auto's en vliegtuigen. Ook een leuke familietrip!

  • Minder bekend, maar zeker een aanrader: de geschiedenis in Saksen van vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen wordt gepresenteerd in het Saksische Bedrijfswagens Museum in Hartmannsdorf.

  • Het Saksische Industriemuseum in Chemnitz laat je alles zien over de boeiende industriële geschiedenis van Saksen, inclusief autotechniek.

Neem een kijkje achter de schermen van autofabrieken in Saksen

BMW

BMW Group Vestiging Leipzig behoort tot de meest moderne en duurzame autofabrieken ter wereld. De serieproductie ging in 2005 van start en dagelijks rollen er zo'n 1.100 voertuigen van de productielijnen. De huidige modellen omvatten de BMW 1 Serie, BMW 2 Serie Gran Coupé, BMW 2 Serie Active Tourer en de BMW i3. In het recente verleden werd hier de baanbrekende elektrische sportwagen i3 gemaakt. Het spectaculaire hoofdgebouw van de fabriek is ontworpen door toparchitect Zaha Hadid. Hij vertaalde het traditionele kantoor naar een "zenuwcentrum" of "communicatieknoop", waarbij scheidslijnen tussen kantoorpersoneel en de werkvloer zijn vervallen. De rondleidingen door de fabriek gunnen je een kijkje achter de schermen.

 

Porsche

De grootste productievestiging van Porsche staat in Leipzig en deze locatie is de afgelopen jaren nog verder uitgebreid. De twee iconische hybridemodellen Macan en Panamera worden hier gemaakt. Als je ervan droomt om eens een Porsche uit te testen, kan die droom hier uitkomen. Toen Porsche in Leipzig haar nieuwste fabriek in 2002 opende, liet zij meteen een raceparcours aanleggen met een lengte van 3,7 km. Er zitten enkele bochten in die overeenkomen met beroemde racecircuits.

Porsche stelt het circuit open voor mensen die op zoek zijn naar een waar avontuur. Alle ‘testrijders’ en hun bijrijder zijn welkom om zich een dag autocoureur te wanen in een Porsche. Een bezoek aan de moderne fabriek is ook een belevenis, evenals het grote bijbehorende museum. De aanblik van het entreegebouw doet denken aan een neergestreken UFO. Porsche Leipzig  kan je het gevoel geven van een buitenaardse ervaring.

 

 

De toekomst van autorijden: e-mobiliteit gemaakt in Saksen

BMW, Porsche en Volkswagen produceren vele modellen elektrische en hybride auto's in Saksen. Daarmee draagt Saksen in hoge mate bij aan de toekomst van mobiliteit. Industrie en onderzoekinstellingen werken nauw samen om innovaties en nieuwe ontwikkelingen vorm te geven.

Bezoektip: De “Transparente Fabriek” van Volkswagen in Dresden neemt je mee naar de toekomst van e-mobiliteit en laat je zien hoe elektrische auto's worden gebouwd.

Lange racetradities op de 'Sachsenring'

Het geluid van motoren klinkt hier als muziek in de oren van autofans: op het racecircuit Sachsenring bij Chemnitz komt de racegeschiedenis tot leven. Al bijna 100 jaar worden hier legendarische auto- en motorraces gehouden. In 1927 werd een circuit van 9 kilometer rond de stad Hohenstein-Ernstthal voor het eerst gebruikt voor een motorrace. Zeven jaar later werd het de locatie voor de Duitse Moto GP. Na de Tweede Wereldoorlog vonden er talloze motor-, auto- en zelfs wielerraces plaats. Na de Duitse hereniging werd het circuit stilgelegd omdat het niet voldeed aan de moderne veiligheidsnormen. Maar in 1995 werd in het voormalige start- en finishgebied een nieuw circuit geopend als onderdeel van een opleidingscentrum voor coureurs.

In 1998 keerde de Duitse Moto GP terug naar de Sachsenring, trekt nu jaarlijks zo'n 200.000 toeschouwers. Dit evenement is zo populair dat, in tegenstelling tot andere circuits, niet alleen de race zelf, maar ook de trainingstijden worden bezocht. Andere race-evenementen zijn ook populair gebleken, met name de GT Masters-autorace. Tegenwoordig is de Sachsenring ook meer dan alleen een racecircuit en biedt het chauffeursveiligheid en sportieve rijopleidingen. Het trainingscentrum doet tevens dienst als evenementenlocatie en de gebouwen en het circuit kunnen in delen of als geheel worden gehuurd. het aanbieden van chauffeursveiligheid en sportieve rijopleidingen. Het trainingscentrum doet tevens dienst als evenementenlocatie en de gebouwen en het circuit kunnen in delen of als geheel worden gehuurd.