Muldental Fietsroute

Natuurrijke rivier met stadjes en kastelen

Deze fietstocht loopt parallel aan de Mulde, een rivier die centraal door Saksen stroomt. Het zal even duren voordat op de fiets wordt gestapt, want in startplaats Zwickau is het nodige te zien. Het is de geboortestad van Robert Schumann en een museum eert deze beroemde componist. Zwickau is ook bekend om haar auto’s’. Hier begon August Horch 100 jaar geleden met het merk Audi. In deze fabriek werd na WOII de Trabant geproduceerd. Het automuseum in Zwickau bezit een indrukwekkende collectie.

Langs de Mulde komt de fietser fraaie kastelen tegen, zoals Schloss Wolkenburg of Schloss Rochlitz met zijn lugubere onderaardse kerkers. Al snel doemt het volgende kasteel op de route op: Schloss Colditz. Hier zaten in WOII vluchtgevaarlijke geallieerde officieren gevangen en velen probeerden opnieuw uit te breken. De ontsnappingspogingen van de Nederlandse gevangenen waren verhoudingsgewijs erg succesvol.

Via mooie plaatsjes als Grimma en Wurzen gaat de tocht verder door het lieflijke Muldedal. Vlak voor het eindpunt komt de fietser in de kuurstad Bad Düben. Hier wacht een verkwikkend stoom- of modderbad de vermoeide fietser.

De Muldental fietsroute loopt grotendeels via rustige openbare wegen en wandelpaden. Qua zwaarte behoort het tot de categorie ‘gemiddeld’.

Routelengte: 180 kilometer

Routemarkering: 74% logobordjes Muldental Radwanderweg

 

FIETSEN MULDENTAL Schloss Colditz Radfamilie FIETSEN MULDENTAL Schloss Colditz Radfamilie
ACTIEF FIETSEN MULDENTAL ZSchlossRochlitz ACTIEF FIETSEN MULDENTAL ZSchlossRochlitz