spacer
spacer
Home  ·  Infopakket  ·  Contact  ·  TMGSspacer
spacer spacer spacer
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
REIZEN EN VAKANTIE IN SAKSEN (SACHSEN):
LAND VAN BELEVENISSEN

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Voordelig onbeperkt kastelen bezoeken
Saksen

Het bezoeken van kastelen en paleizen is één van de meest populaire vakantieactiviteiten. Vaak lopen de toegangsprijzen aardig in de papieren, maar in Saksen kan het voordelig met de ‘Schlosserlandkaart’. Deze geeft 10 dagen onbeperkt entree tot de 33 beste locaties, waaronder Jachtslot Moritzburg, Slot Colditz, paleis Pillnitz Dresden of de Vesting Königstein. De kaart kost slechts 35 euro voor een gezin met kinderen. Maak een reis door de wereld van ridders en paleislakeien in Schlosserland Sachsen.
 

Actieve inspiratie op Fiets en Wandelbeurs Amsterdam

Saksen

De Fiets- en Wandelbeurs  is een eldorado voor de liefhebbers van een actieve vakantie. Saksen is aanwezig op deze beurs in de RAI in Amsterdam. Op onze stand 1.E.27 staan diverse toerismespecialisten uit Saksen u te woord, waaronder de Elberadweg en het Erzgebirge. Er is keuze uit een groot aantal brochures. Tot ziens op zaterdag 31 januari of zondag 1 februari.

 

Nieuw: vliegen Amsterdam-Dresden en Leipzig non stop
Saksen

Etihad Regional (voorheen Darwin Airline) vliegt per 1 september 2014 rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Dresden Airport. Hiermee komen korte city breaks naar de Saksische cultuurmetropool binnen handbereik. Er is dagelijks een non stop vlucht. Vorig jaar opende de airline al een route tussen Schiphol en Leipzig. Met de nieuwe verbinding naar Dresden wordt een citycombi met Leipzig heel eenvoudig. Vlieg heen naar de ene stad en terug vanaf de andere. De twee steden liggen maar een treinreis van een goed uur van elkaar. 

World of Culture: Saksische architectuur en horloges
Saksen

In het Nederlandstalige webmagazine World of Culture is deze maand een grote special te vinden over Saksen. Het magazine vertelt meer over grote architectonische werken als het Zwinger, de Semperoper, maar ook moderne villa’s als Haus Schminke en de Villa Esche. Tevens een groot artikel over het ontwerpen en fabriceren van tophorloges in Glashütte. Een horlogemerknaam met een wereldberoemde klank. World of Culture doet het uit de doeken in bijna 40 rijk geïllustreerde pagina’s!

Geheim van Dresden in Groninger Museum

Saksen

Koningin Máxima opende in december de nieuwe tentoonstelling ‘Het geheim van Dresden’ in het Groninger Museum.  Het museum toont een selectie van de kerncollectie van de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden. Deze verzameling bevat de kunstcollecties die de keurvorsten van Saksen bijeen brachten. In thematische hoofdstukken wordt het verhaal verteld van de bloeitijd van het hof van Saksen. Daarbij zijn ook mythologische schilderijen van Rembrandt en Carracci te zien, portretten door Titiaan en Velazquez en gezichten op Venetië door Canaletto. De tentoonstelling is open t/m 25 mei 2015.

 

Opening nieuwe grote wandelroute: Lutherweg Sachsen
Saksen

In 2017 wordt 500 jaar ‘Maarten Luther’ gevierd. In het kader daarvan is deze zomer de nieuwe Lutherweg geopend. Deze wandelroute van 550 km volgt de voetsporen van Maarten Luther over heide- en bosgebieden, langs rivieren als de Elbe en Mulde en komt bij fraaie plaatsen van de Reformatie als Torgau, Zwickau en Leipzig. In zijn ijver voor het nieuwe geloof kreeg Maarten Luther bescherming van de keurvorst van Saksen, die regeerde vanuit Slot Hartenfels in Torgau. Maar ook voor wandelliefhebbers die minder interesse hebben in theologie is de Lutherweg een aanrader, omdat deze komt langs enkele van de mooiste en toeristisch meest interessante plaatsen van Saksen.
 

spacer