spacer
spacer
Home  ·  Infopakket  ·  Contact  ·  TMGSspacer
spacer spacer spacer
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
REIZEN EN VAKANTIE IN SAKSEN (SACHSEN):
LAND VAN BELEVENISSEN

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Voordelig onbeperkt kastelen bezoeken
Saksen

Het bezoeken van kastelen en paleizen is één van de meest populaire vakantieactiviteiten. Vaak lopen de toegangsprijzen aardig in de papieren, maar in Saksen kan het voordelig met de ‘Schlosserlandkaart’. Deze geeft 10 dagen onbeperkt entree tot de 33 beste locaties, waaronder Jachtslot Moritzburg, Slot Colditz, paleis Pillnitz Dresden of de Vesting Königstein. De kaart kost slechts 35 euro voor een gezin met kinderen. Maak een reis door de wereld van ridders en paleislakeien in Schlosserland Sachsen.
 

Nieuwe wandelbrochure
Saksen

Wandelen over bergtoppen, door wijngaarden of langs rivieren met kastelen. De nieuwe Wandelkaart Saksen met 12 wandelroutes maakt het gemakkelijk. Nieuw zijn belevenistochten voor wandelaars met kinderen en een tour door het ‘wolvengebied’ van de Niederspree. De meerdaagse routes lopen door het Erzgebirge, het nationale park Sächsische Schweiz, langs de wijngaarden van de Elbe, langs de kastelen van de Mulde, door het bergland van de Oberlausitz en met vergezichten vanaf de Vogtland-Panoramaweg.  In het hoofdstuk Wandelen is de brochure direct down te loaden.
 

Vliegen Amsterdam-Leipzig non stop
Saksen

Sinds kort vliegt Etihad Regional (voorheen Darwin Airline) rechtstreeks tussen Amsterdam en Leipzig. Het is de eerste non stop verbinding tussen Nederland en Saksen met dagelijks een vlucht. Met deze snelle verbinding (90 minuten) komt de ‘Bachstad’ Leipzig binnen handbereik voor een korte city trip. Ook voor wie naar Dresden wil is dit de snelste reisoptie vanuit Nederland. Vanaf Leipzig luchthaven is het 1½ uur met de trein naar Dresden.
 

Dresden en Leipzig in reisprogramma op Eén
Saksen

Het televisieprogramma Vlaanderen Vakantieland heeft Dresden en Leipzig in het vizier genomen. De presentatrice Cath Luyten bezoekt onder het motto ‘Cath in kunstig Leipzig’, onder andere, het Porsche circuit, muziekuitvoeren en vindt sporen van het volksverzet dat leidde tot de val van de DDR. Kijk hier naar Leipzig. Ook van Dresden is een boeiend portret gemaakt. Programma over Dresden.

Plezier op en bij het water
Saksen

Zin in zwemmen, kanovaren, zeilen, waterskiën of zonbaden op het strand? Saksen heeft diverse grote merengebieden en rivieren met volop mogelijkheden voor watersport en waterrecreatie. De voorzieningen bij en op het water worden overzichtelijk gepresenteerd in de brochure ‘Wassertourismus Sachsen’. Deze kunt u als extra keuze op het infoformulier aangeven. De watersportmogelijkheden zijn ook online te bekijken.
 

Reizigers kiezen Swissôtel Dresden beste van Duitsland
Saksen

Op basis van tienduizenden reacties door reizigers over hotels werd Swissôtel Dresden Am Schloss als beste hotel van Duitsland gekozen in de TripAdvisor Travellers Choice Award 2014. Het hotel werd tweede in de categorie ‘romantische hotellocatie’. Voor Dresden een leuke opsteker want de stad heeft ‘opwindend romantisch’ als toeristisch thema. Attracties, bezienswaardigheden, musea, stadsfeesten, dansevenementen en festivals bieden alles voor een complete city trip. Hier staan de highlights 2014 in het Florence aan de Elbe.
 

spacer