spacer
spacer
Home  ·  Infopakket  ·  Contact  ·  TMGSspacer
spacer spacer spacer
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
REIZEN EN VAKANTIE IN SAKSEN (SACHSEN):
LAND VAN BELEVENISSEN

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Voordelig onbeperkt kastelen bezoeken
Saksen

Het bezoeken van kastelen en paleizen is één van de meest populaire vakantieactiviteiten. Vaak lopen de toegangsprijzen aardig in de papieren, maar in Saksen kan het voordelig met de ‘Schlosserlandkaart’. Deze geeft 10 dagen onbeperkt entree tot de 33 beste locaties, waaronder Jachtslot Moritzburg, Slot Colditz, paleis Pillnitz Dresden of de Vesting Königstein. De kaart kost slechts 35 euro voor een gezin met kinderen. Maak een reis door de wereld van ridders en paleislakeien in Schlosserland Sachsen.
 

Volg beroemde acteurs in filmstad Görliwood

Saksen

De met Oscars overladen film ‘The Grand Budapest Hotel’ is voor een groot deel, niet in Boedapest, maar in Görlitz opgenomen. Görlitz is één van de best geconserveerde stadjes van Duitsland. Het is vaak het decor voor TV- en filmproducties. Ook producenten uit Hollywood weten de weg te vinden. De nieuwe bijnaam luidt dan ook ‘Görliwood’. Er is een nieuwe stadstour uitgezet langs de vele locaties van bekende films. Stap in de sporen van Brad Pitt en andere acteurs.
 
 

Nieuwe wandelbrochure

Saksen

Wandelen over bergtoppen, door wijngaarden of langs rivieren met kastelen. De nieuwe Wandelkaart Saksen met 12 wandelroutes maakt het gemakkelijk. Nieuw zijn belevenistochten voor wandelaars met kinderen en een tour door het ‘wolvengebied’ van de Niederspree. De routes lopen door het Erzgebirge, het nationale park Sächsische Schweiz, langs de wijngaarden van de Elbe, langs de kastelen van de Mulde, door het bergland van de Oberlausitz en met vergezichten vanaf de Vogtland-Panoramaweg. Kijk in het hoofdstuk Wandelen.

World of Culture: Saksische architectuur en horloges
Saksen

In het Nederlandstalige webmagazine World of Culture is deze maand een grote special te vinden over Saksen. Het magazine vertelt meer over grote architectonische werken als het Zwinger, de Semperoper, maar ook moderne villa’s als Haus Schminke en de Villa Esche. Tevens een groot artikel over het ontwerpen en fabriceren van tophorloges in Glashütte. Een horlogemerknaam met een wereldberoemde klank. World of Culture doet het uit de doeken in bijna 40 rijk geïllustreerde pagina’s!

Oudste kerstmarkt en engelen vieren eeuwfeest

Saksen

In het Erzgebirge groeide een grote traditie in het maken van kerstartikelen en kerstfiguren. Eén van de meest kunstzinnige producenten, Wendt & Kühn, bestaat 100 jaar. Vooral hun muzikale kerstengeltjes zijn wereldwijd bekend. Dit decoratieve handwerk is onderdeel van de rijke kerstcultuur uit Saksen. Zo heeft Dresden met de ‘Striezelmarkt’ de oudste kerstmarkt van Duitsland en wordt op het ‘Stollenfest’ de grootste kerststol ter wereld gebakken. Leipzig huisvest Europa’s grootste adventkalender. Pulsnitz is de bakermat van de peperkoeken naar geheim recept en uit Herrnhut komen de karakteristieke wiskundige kerststerren. Kijk hier voor  alle kerstmarkten en vele kerstbelevenissen

Opening nieuwe grote wandelroute: Lutherweg Sachsen
Saksen

In 2017 wordt 500 jaar ‘Maarten Luther’ gevierd. In het kader daarvan is deze zomer de nieuwe Lutherweg geopend. Deze wandelroute van 550 km volgt de voetsporen van Maarten Luther over heide- en bosgebieden, langs rivieren als de Elbe en Mulde en komt bij fraaie plaatsen van de Reformatie als Torgau, Zwickau en Leipzig. In zijn ijver voor het nieuwe geloof kreeg Maarten Luther bescherming van de keurvorst van Saksen, die regeerde vanuit Slot Hartenfels in Torgau. Maar ook voor wandelliefhebbers die minder interesse hebben in theologie is de Lutherweg een aanrader, omdat deze komt langs enkele van de mooiste en toeristisch meest interessante plaatsen van Saksen.
 

spacer