spacer
spacer
Home  ·  Infopakket  ·  Contact  ·  TMGSspacer
spacer spacer spacer
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
REIZEN EN VAKANTIE IN SAKSEN (SACHSEN):
LAND VAN BELEVENISSEN

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Voordelig onbeperkt kastelen bezoeken
Saksen

Het bezoeken van kastelen en paleizen is één van de meest populaire vakantieactiviteiten. Vaak lopen de toegangsprijzen aardig in de papieren, maar in Saksen kan het voordelig met de ‘Schlosserlandkaart’. Deze geeft 10 dagen onbeperkt entree tot de 33 beste locaties, waaronder Jachtslot Moritzburg, Slot Colditz, paleis Pillnitz Dresden of de Vesting Königstein. De kaart kost slechts 35 euro voor een gezin met kinderen. Maak een reis door de wereld van ridders en paleislakeien in Schlosserland Sachsen.
 

Nieuwe wandelbrochure
Saksen

Wandelen over bergtoppen, door wijngaarden of langs rivieren met kastelen. De nieuwe Wandelkaart Saksen met 12 wandelroutes maakt het gemakkelijk. Nieuw zijn belevenistochten voor wandelaars met kinderen en een tour door het ‘wolvengebied’ van de Niederspree. De meerdaagse routes lopen door het Erzgebirge, het nationale park Sächsische Schweiz, langs de wijngaarden van de Elbe, langs de kastelen van de Mulde, door het bergland van de Oberlausitz en met vergezichten vanaf de Vogtland-Panoramaweg.  In het hoofdstuk Wandelen is de brochure direct down te loaden.
 

Nieuw: vliegen Amsterdam-Dresden en Leipzig non stop
Saksen

Etihad Regional (voorheen Darwin Airline) vliegt per 1 september 2014 rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Dresden Airport. Hiermee komen korte city breaks naar de Saksische cultuurmetropool binnen handbereik. Er is dagelijks een non stop vlucht. Vorig jaar opende de airline al een route tussen Schiphol en Leipzig. Met de nieuwe verbinding naar Dresden wordt een citycombi met Leipzig heel eenvoudig. Vlieg heen naar de ene stad en terug vanaf de andere. De twee steden liggen maar een treinreis van een goed uur van elkaar. 

Dresden en Leipzig in reisprogramma op En
Saksen

Het televisieprogramma Vlaanderen Vakantieland heeft Dresden en Leipzig in het vizier genomen. De presentatrice Cath Luyten bezoekt onder het motto ‘Cath in kunstig Leipzig’, onder andere, het Porsche circuit, muziekuitvoeren en vindt sporen van het volksverzet dat leidde tot de val van de DDR. Kijk hier naar Leipzig. Ook van Dresden is een boeiend portret gemaakt. Programma over Dresden.

Nieuwe busdienst vanuit NL naar Dresden en Leipzig
Saksen

Het Duitse ‘Meinfernbus’ start in juli een buslijndienst vanuit Amsterdam (via Hannover) naar Dresden en Leipzig. Het gaat om de nieuwe ‘Lijn 67’. De luxe touringcars zijn een interessant reisalternatief voor mensen die tegen een scherp budget willen reizen. Enkele reis vanaf 29 euro.
 

Opening nieuwe grote wandelroute: Lutherweg Sachsen
Saksen

In 2017 wordt 500 jaar ‘Maarten Luther’ gevierd. In het kader daarvan is deze zomer de nieuwe Lutherweg geopend. Deze wandelroute van 550 km volgt de voetsporen van Maarten Luther over heide- en bosgebieden, langs rivieren als de Elbe en Mulde en komt bij fraaie plaatsen van de Reformatie als Torgau, Zwickau en Leipzig. In zijn ijver voor het nieuwe geloof kreeg Maarten Luther bescherming van de keurvorst van Saksen, die regeerde vanuit Slot Hartenfels in Torgau. Maar ook voor wandelliefhebbers die minder interesse hebben in theologie is de Lutherweg een aanrader, omdat deze komt langs enkele van de mooiste en toeristisch meest interessante plaatsen van Saksen.
 

spacer