spacer
spacer
Home  ·  Infopakket  ·  Contact  ·  TMGSspacer
spacer spacer spacer
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
REIZEN EN VAKANTIE IN SAKSEN (SACHSEN):
LAND VAN BELEVENISSEN

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Voordelig onbeperkt kastelen bezoeken
Saksen

Het bezoeken van kastelen en paleizen is één van de meest populaire vakantieactiviteiten. Vaak lopen de toegangsprijzen aardig in de papieren, maar in Saksen kan het voordelig met de ‘Schlosserlandkaart’. Deze geeft 10 dagen onbeperkt entree tot de 33 beste locaties, waaronder Jachtslot Moritzburg, Slot Colditz, paleis Pillnitz Dresden of de Vesting Königstein. De kaart kost slechts 35 euro voor een gezin met kinderen. Maak een reis door de wereld van ridders en paleislakeien in Schlosserland Sachsen.
 

Volg beroemde acteurs in filmstad Görliwood

Saksen

De met Oscars overladen film ‘The Grand Budapest Hotel’ is voor een groot deel, niet in Boedapest, maar in Görlitz opgenomen. Görlitz is één van de best geconserveerde stadjes van Duitsland. Het is vaak het decor voor TV- en filmproducties. Ook producenten uit Hollywood weten de weg te vinden. De nieuwe bijnaam luidt dan ook ‘Görliwood’. Er is een nieuwe stadstour uitgezet langs de vele locaties van bekende films. Stap in de sporen van Brad Pitt en andere acteurs.
 
 

Nieuw: rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Dresden

Saksen

KLM vliegt sinds mei 2016 rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Dresden International Airport. De vlucht vergt minder dan anderhalf uur. Hiermee komen korte city breaks naar de Saksische cultuurmetropool en omgeving binnen handbereik. Er is dagelijks een non stop vlucht. Tarieven zijn scherp en beginnen bij 99 euro voor een retour.
 

World of Culture: Saksische architectuur en horloges
Saksen

In het Nederlandstalige webmagazine World of Culture is deze maand een grote special te vinden over Saksen. Het magazine vertelt meer over grote architectonische werken als het Zwinger, de Semperoper, maar ook moderne villa’s als Haus Schminke en de Villa Esche. Tevens een groot artikel over het ontwerpen en fabriceren van tophorloges in Glashütte. Een horlogemerknaam met een wereldberoemde klank. World of Culture doet het uit de doeken in bijna 40 rijk geïllustreerde pagina’s!

Op vakantie met kinderen

Saksen

Als de kinderen genieten heeft u echt vakantie. De brochure Familien Urlaub Sachsen geeft tips over kindvriendelijke accommodaties en leuke dingen om te doen. Bijvoorbeeld avonturenpark Belantis, speelgoedstad Seiffen, dinosaurussen in het Sarierpark of zwemparadijzen. U vraagt de familiebrochure aan via het informatieformulier in deze website. Direct alles online bekijken kan hier.

Proefnotities wijnen Saksen door Hubrecht Duijker

Saksen


Small is beautiful zo typeert Hubrecht Duijker, één van Nederlands bekendste wijnpublicisten, het wijnbouwgebied langs de Elbe in Saksen. De auteur bezocht recent diverse Saksische wijnmakers, waaronder Schloss Proschwitz en Schloss Wackerbarth. Daarnaast diverse culinaire tips over wijnen en spijzen in lokale restaurants. Lees op hubrechtduijker.com. in zijn mei-magazine ook een stadsreportage over Dresden. De bruisende cultuurmetropool die middenin het wijnbouwgebied ligt.

Luther in Saksen: reizen in moederland Reformatie

Saksen

Met trots noemt Saksen zich het ‘Moederland van de Reformatie’. De keurvorst beschermde Maarten Luther. In Slot Hartenfels in Torgau verrees ‘s werelds eerste protestantse kerk en Luther preekte van Leipzig tot Dresden. Rond het reisthema Luther is van alles te zien: kerken, kastelen, musea en veel meer. Vanwege 500 jaar Reformatie in 2017 zijn er op veel locaties speciale tentoonstellingen. Op deze website is alles te vinden. Ook is er een mooi digitaal boekje over de voetsporen van Luther. Download het als handig naslagwerk. Voor op reis, maar ook leuk om te lezen. Download hier de Luther brochure

 

spacer